RSS

Resident Evil 5 & R.U.S.E élménybeszámoló

írta: Killah ; 2010.07.16. 21:29

Mivel most szabadultam az óvodából, a helyes írásom nem a legjobb.

Nos há', ez lesz az első írásos cikk, és persze csak azért, hogy Copyzzak pár embert, mert attól raj leszek. nah emberek, szemüveg fel, kényelmes testtartás, oszt művelőggyé'!

Kezdem a Resident Evil five-al. (Bennlakó gonosz öt)
Egy jó kis Co-Op játék, egy nagyszerű sztori vonallal, és mindent felülmóló látvánnyal, grafikával. A játék a kétszemélyes AI gyilkolás kategóriájába tartozik, ahol zombi szerűségeket (tisztes nevükön Majini-k) kell gyilkolni jobbra balra, TPS nézetben. Ez persze nem egy L4D feeling hogy mész osz' lősz, mert lőszer kevés, ellenfél sok, és meg kell állnod hogy lőni tudj. A játékra így a lassú hangulatos előrehaladás a jellemző. Az ellenfelek is általában morcosan sétálnak feléd, néha ugranak a nyakadba, vagy rohannak feléd egy ölelésért. Ilyenkor jól jön a betárazott fegyver arzenál. Pisztolyok, magnumok, shotgun-ok, gépfegyverek, géppuskák, mesterlövész puskák, gránátvetők, és rakétavetők várnak ránk. Persze a tárgylistát nem a Gothic-ból lopták így kemény 9 tárgy lehet nálunk, és ebbe beleszámít a lőszer, a fegyver, és még a mellény is. Küldetés tárgyaknak szerencsére nem kell helyet szorítani. A játék G-Y-Ö-N-Y-Ö-R-Ű! Minden úgy kivan dolgozva "hogy besírsz!" Copyright Killzone2. és a vicc az egészben hogy full High-on futott a gépemen anélkül hogy megakadna! Egy álom. A játékidőt az is bővíti hogy rengeteg felszedhető cumó van, a fejezetekért pontokat kapunk, amikből vásárolhatunk új külsőt, vagy egyéb extrákat! Mindenkinek ajánlom!

R.U.S.E (Trükk)
Mikor Steamon megjelent ez a próbahétvége, lecsaptunk rá $a$ kollégával. Killzone2 a Maximum Games csapatból, és még egy páran, azt mondták hogy ez a világ legjobb RTS-e, így hát nagy RTS fanként nekiáltam játszani. A grafika elmegy, RTS-hez szokottaknak szép, arra jó hogy kitudjuk venni hogy mi is az ami ott megy. A pálya egy nagy terep asztal, amiből ha kiközelítünk, csak azt látjuk hogy ki holvan, és kirajzolódik az asztal széle, és ha jobban körbe nézünk, a szoba is, ahol az egész van. Színesíti az összképet hogy 1-2 bamba őr, vagy merev rádiós is tartózkodik a közelben. Ha viszont befelé közelítünk az egész "valósságá" válik. Megjelenik a Skybox, mindent mutat, az egységek ott mászkálnak, és igen látványos csaták zajlanak. A R.U.S.E-ban igazán fontos a taktika, és ezért mindennek megvan a maga gyengéje és erősége, így nem lehet csatát nyerni ha pl. csak reülővel mész, vagy csak tankal. A tankoknak halált jelent pár "anti-tank" löveg, viszont ezek a lövegek gyalogost nem tudnak támadni, így 2-3 gyalogos osztag simán szétkapja őket. Így tehát a RUSE tényleg taktikai játék, viszont van pár hátul ütője. Mivel nincs semmilyen tömegpusztító fegyver, így ha valaki összerak egy változatos és erős sereget, az szószerint legyőzhetetlen lesz. Vagy például, ha a meccs elején legyártassz 2-3 ejtőernyős osztagot, és ráküldöd a gyanútlan ellenre, akkor nyertél. Game Over. A RUSE-ban vannak kártyák is, pl. a "Fake Assault" ami magyarul Hamis Rohamot jelent. A lényeg hogy az összes elérhető egységedet elkezdi ingyen gyártani, igen ám, de hamisban, ha az ellenség rálő, az azonnal eltűnik, így egyszerű megtéveszteni az ellent, és elterelni a figyelmét. Vannak még olyanok amik láthatatlanná teszik az egységeid/épületeid, és hasonlók. Ha kíváncsi vagy rá, még hétvégén kipróbálhatod ingyen a steamon!

Hát, remélem tetszett az első írásos bemutatóm, több is várható a közel jövőben, és egy közös projekt készül éppen, videó téren. Szóval álmodjatok székletet, és az örök bölcsesség: jobb fingni mint lepetézni! Jó játékot!
 


 

szólj hozzá :

A bejegyzés trackback címe:

https://killahokorsegei.blog.hu/api/trackback/id/tr802156316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

süti beállítások módosítása